Премиера на филма “Гранитни Алпи”

Премиерата на филма “Гранитни Алпи” се състоя на 11ти ноемви в клуб *MIXTAPE 5*, като на нея присъстваха близо 650 зрители от всякакви възрасти, обединени от любовта към екстремните спортове и  планините. Екипът на Академията имаше удоволствието да вземе участие в организацията на събитието под най-различни форми – водещ, фотограф, техническо оборудване.

Средствата, събрани от продажбата на билетите пък, се добавиха към бюджета за предстоящата експедиция “Патагония 2016- Опашката на дракона”.

В рамките на 40 мин филмът, дело на талантливия Руслан, завладя всички присъстващи и ни направи свидетели на спиращи дъха гледки от района на Алпите. Екипът  стоящ зад него е съставен от четиримата български катерачи- Мартин Маровски, Виктор Варошки, Григор Ватев и Рус Вакрилов, обединени от обща и предстояща цел – заставане лице в лице с най-трудните върхове на Патагония, Южна Америка, които все още не разполагат с българско изкачване.
/Серо Торе, Аржентина; кулите от групата Пейн, Чили/.Стискаме им палци и  вярваме, че ще успеят да се справят с това сериозно начинание.